Decoratietechnieken

Decoratietechniek

Transparant decoratietechniek werkt met professionele schilders die gespecialiseerd zijn in het restaureren van decoratief binnen-en buitenschilderwerk van monumentale panden. Het behoud en bewaken van de historische waarde van een pand is hierbij essentieel. Voorafgaand aan een restauratie kunnen wij een kleuronderzoek doen. Op basis van het kleuronderzoek stellen wij vervolgens het restauratieplan op. Verder passen wij enkel ambachtelijke methoden toe, zoals penseeltechniek, marmerimitatie en specialistische wandafwerking.

Decoratieve technieken werden vroeger vooral toegepast in monumentale panden. Maar ook in huizen waarbij vroeger belasting op echte eikenhouten deuren of kozijnen werd geheven, werd voor imitatietechniek gekozen. Vandaag de dag worden deze schildertechnieken meestal gebruikt om oude imitaties te repareren.

Transparant decoratietechniek gaat vakkundig te werk als het gaat om decoratieve technieken U kunt hierbij denken aan het imiteren van verschillende soorten materialen zoals houtimitatie, marmerimitatie of steenimitatie. Sjabloneren, patineren, vergulden of letterzetten behoren ook tot de mogelijkheden. Transparant decoratietechniek past al deze technieken met enige regelmaat toe en geeft een uitstekend eind resultaat.